Artikel

De schadeverzekering voor inzittenden

Delen

De Schadeverzekering voor Inzittenden, afgekort ook wel SVI verzekering genoemd. Deze verzekering is bedoeld om de schade te dekken die een inzittende van een auto lijdt bij een ongeval waarbij die auto betrokken is. De SVI verzekering is niet verplicht, maar kan wel erg nuttig zijn. In dit artikel vertel ik je over de voordelen van deze verzekering.

Als bestuurder risico’s indekken

Als je met de auto onderweg bent, is het fijn om te weten dat je goed verzekerd bent voor onvoorziene situaties. Want laten we eerlijk zijn, een ongeluk zit in een klein hoekje. Als je dan ook nog eens betrokken raakt bij een auto-ongeval, wil je niet voor vervelende verrassingen komen te staan.

Wanneer er een ongeval plaatsvindt en de bestuurder blijkt schuldig te zijn, kunnen de inzittenden vaak de bestuurder aansprakelijk stellen. Maar wat als de bestuurder zelf ook gewond is en hoge medische kosten heeft? Dan is het fijn als hij of zij ook goed verzekerd is. Dat kan, afhankelijk van de voorwaarden van de SVI verzekering.

Met de SVI verzekering kun je namelijk niet alleen de schade van alle inzittenden verhalen op de verzekering, maar ook de eigen schade van de bestuurder. Dat geeft toch een gerust gevoel!

De voordelen van de SVI

Stel nou dat je een eenzijdig ongeval overkomt en je hebt een SVI verzekering afgesloten, dan ben je toch gedekt voor de schade die je als inzittenden lijdt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om medische kosten, maar ook inkomensverlies als je tijdelijk niet kunt werken. Het is dus een geruststellende gedachte dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Een SVI verzekering sluit een eigenaar van een auto af voor het voertuig. Het lijkt ons een geruststellende gedacht dat je als eigenaar verzekerd bent als in jouw auto een ongeval wordt overkomen ongeacht wie de inzittenden zijn.

Samengevat, de SVI verzekering biedt veel voordelen voor de verzekerde. Het is een verstandige keuze om je hiervoor te verzekeren, zodat de inzittenden van jouw auto niet voor onverwachte kosten komen te staan als sprake is van een ongeval. 

Wat te doen bij schade

Het is belangrijk op tijd aan de bel te trekken als er sprake is van letselschade. Wacht niet te lang, maar neem direct contact op met ons kantoor als je een ongeval is overkomen. Ook als je dus een eenzijdig ongeval is overkomen en je hebt een SVI verzekering afgesloten. Door snel te handelen kun je ervoor zorgen dat de schade snel en adequaat wordt opgepakt. Dit kan je een hoop stress besparen en ervoor zorgen dat jij je verder kunt focussen op je herstel. 

Let op: afhankelijk van de polisvoorwaarden van de SVI verzekering betaalt een verzekeraar een schadevergoeding, maar af en toe doet zij onterecht een beroep op haar polisvoorwaarden. Hiermee kunnen wij u helpen, zo blijkt het inschakelen van juridisch hulp vaak geen overbodige luxe.

Herkenbaar?

Heeft u letsel opgelopen door toedoen van iemand anders? Aarzel niet en neem direct contact op. Samen gaan we voor een goed herstel en nette afhandeling van je zaak.

Neem contact op

Ruud zoekt altijd naar mogelijkheden op welke wijze wel iets kan en neemt hiervoor de tijd om de mens centraal in het proces te houden en geeft helder uitleg over de te nemen stappen.

Bekijk Referentie