Stel je voor: je bent heerlijk aan het wandelen in het park en plotseling word je aangevallen door een hond. Het dier bijt in je arm en je voelt meteen een scherpe pijn. Je schrikt en raakt in paniek. Dit is geen situatie waarin je wilt terechtkomen, maar helaas gebeurt het wel eens. Wat nu?
Een hondenbeet kan veel impact hebben op zowel je fysieke als mentale gezondheid. Niet alleen kan het erg pijnlijk zijn, maar het kan ook leiden tot infecties en andere complicaties. Bovendien kan het trauma van de aanval nog lang bij je blijven hangen. Gelukkig kun je in zo’n situatie vaak aanspraak maken op een schadevergoeding voor de letselschade die je hebt opgelopen.
Wanneer je gebeten wordt door een hond, is het belangrijk om zo snel mogelijk medische hulp te zoeken. Zelfs als de wond niet erg groot lijkt, kan er sprake zijn van infecties en andere complicaties. Een arts kan je wond behandelen en medicatie voorschrijven om infecties te voorkomen als dat nodig blijkt. Bovendien kan een arts een medisch rapport opstellen van je letsel, wat later van belang kan zijn bij het indienen van een schadeclaim.
Als je een hondenbeet hebt opgelopen, is het verstandig om de bezitter van de hond aansprakelijk te stellen voor de schade die je hebt geleden. Vaak kan de bezitter aansprakelijk worden gesteld op basis van artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek, waarin staat dat de bezitter van een dier aansprakelijk is voor de schade die het dier veroorzaakt. Dit geldt ook als de bezitter zelf niet aanwezig was op het moment van de aanval. Het is wel verstandig zo snel mogelijk de contactgegevens van de bezitter te achterhalen.
Om de schadevergoeding te kunnen ontvangen, is het belangrijk om bewijsmateriaal te verzamelen. Dit kun je doen door getuigen te zoeken die het incident hebben gezien en hun contactgegevens te noteren. Daarnaast is het belangrijk om foto’s te maken van je letsel en de locatie van de aanval. Als je medische kosten hebt gemaakt, bewaar dan alle rekeningen en bonnen. Dit alles kan later van belang zijn bij het indienen van een schadeclaim.
Het kan lastig zijn om zelf een schadeclaim in te dienen voor letselschade na een hondenbeet. Daarom kan het verstandig zijn om ons kantoor in te schakelen. Wij kunnen je helpen bij het verzamelen van bewijsmateriaal en het indienen van een schadeclaim.
Een hondenbeet is een nare ervaring, maar het is goed om te weten dat je niet alleen staat.
Herkenbaar?
Heeft u letsel opgelopen door toedoen van iemand anders? Aarzel niet en neem direct contact op. Samen gaan we voor een goed herstel en nette afhandeling van je zaak.
Bekijk ReferentieZeer dankbaar voor alles wat Ruud voor ons heeft gedaan. Hele fijne gesprekken met elkaar gehad en hij luistert echt naar je.