Artikel

De voordelen van samenwerking tussen casemanagers en letselschadespecialisten

Delen

Wanneer de weg naar herstel na een ongeval hobbelig wordt en arbeidsongeschiktheid een realiteit is, staan minstens twee groepen professionals klaar om cliënten te ondersteunen: casemanagers en letselschadespecialisten. Maar wat gebeurt er wanneer deze specialisten krachten bundelen? Ik werk als advocaat in de letselschade graag samen met casemanagers, een effectieve en waardevolle samenwerking zorgt er vaak voor dat het herstel en terugkeer naar werk op alle fronten soepel verloopt. Door mijn achtergrond als casemanager en docent van CS Opleidingen maakt een samenwerking tussen ons uniek.

Een unieke samenwerking

Zoals bij mij bekend zijn casemanagers de spil in herstel en re-integratietrajecten. Casemanagers zijn er om cliënten te begeleiden bij het proces van arbeidsongeschiktheid, het herwinnen van kracht en het hervatten van werkzaamheden. Soms is de oorzaak van arbeidsongeschiktheid een ongeval waarbij een derde partij schuldig is. Hier komt de letselschadespecialist om de hoek kijken, om ervoor te zorgen dat cliënten niet alleen fysiek en emotioneel herstellen, maar ook financieel ondersteund worden in het herstel.

Samen naar herstel

De meerwaarde van de samenwerking tussen casemanagers en een letselschadespecialist is als een harmonieus samenspel van expertise. Casemanagers hebben diepgaande kennis op het gebied van re-integratie en herstelbegeleiding, terwijl letselschadespecialisten zich richten op juridische en financiële aspecten. Wanneer deze twee werelden samenkomen, ontstaat er een optimale benadering van een case en dat bevordert het herstel en de terugkeer naar werk.

Verhaal medische kosten en loonkosten

Een ongeval kan grote financiële gevolgen hebben voor cliënten en hun werkgevers. Denk bijvoorbeeld aan medische kosten en loonkosten, vaak kunnen deze kosten verhaald worden. Als advocaat gespecialiseerd in de letselschade kan ik je bijstaan in dit proces en je cliënten helpen bij het verhalen van medische kosten en/of loonkosten, zodat jij je kunt concentreren op je herstel en re-integratie van de cliënt.

Samenwerken voor optimaal herstel

Een goede re-integratie vereist soms aanpassingen op de werkvloer om terugkeer naar werk mogelijk te maken. Hierbij kan de expertise van een advocaat gespecialiseerd in de letselschade van toegevoegde waarde zijn. Door mijn ervaring in de re-integratiesector kan ik meedenken over welke aanpassingen nodig zijn en helpen bij het faciliteren van deze veranderingen, zodat de werkplek optimaal is afgestemd op herstelbehoeften.

Samen een uitgebreid netwerk van specialisten

Naast mijn expertise als advocaat in de letselschade heb ik een uitgebreid netwerk van (medisch) specialisten. In het belang van de cliënt kan dit netwerk aangeboord worden om mee te denken en te werken in het herstelproces.

Samenwerken met korte lijnen

Een belangrijk aspect van deze samenwerking zijn korte lijnen onderling. Ben je casemanager en heb je een case die mogelijk vraagt om een samenwerking? Wacht niet te lang, laten we de mogelijkheden bespreken. Ik kan vaak meer bijdragen als we vroeg in het proces aansluiting vinden.

Een krachtig team: casemanager en advocaat in de letselschade

Als casemanager en advocaat in de letselschade kunnen we een krachtig team vormen en samenwerken aan het herstel van onze gezamenlijke cliënten. Dus, wanneer je geconfronteerd wordt met arbeidsongeschiktheid als gevolg van een ongeval, weet dan dat we onze krachten kunnen bundelen.

Ben je casemanager? Laten we kennismaken!

Ben jij een casemanager die ook alles uit het herstelproces van je cliënten wilt halen? Dan stel ik voor om kennis te maken. Zo zijn de lijnen kort wanneer er een relevante case voorbij komt. Ik werk al intensief samen met veel casemanagers en dat netwerk breid ik graag uit.

Stuur een mail

Zijn kennis van de sociale zekerheid en brede blik worden enorm gewaardeerd.

Bekijk Referentie