Heerlijk, een vrije dag op de manege of lekker de wei in voor de verzorging van de paarden, helaas kan het ook gevaarlijk zijn. Een ongeluk zit in een klein hoekje, en een trap van een paard kan flinke letselschade veroorzaken. In de praktijk zie ik zaken voorbij komen waarbij lang gewacht wordt met het ondernemen van actie met betrekking tot het verhalen van letselschade. Het gebeurt zelfs dat een zorgverzekeraar na vele specialistische behandelingen de eerste stap zet om er achter te komen hoe het kan dat je als slachtoffer ineens zoveel medische zorg nodig hebt. In dit specifieke voorbeeld ging het om letsel veroorzaakt door een trap van een paard. Het is belangrijk om te weten dat de bezitter van het dier aansprakelijk kan worden gesteld voor de schade die door de energie van het dier ontstaat.
Paarden zijn van nature vluchtdieren en kunnen soms onvoorspelbaar reageren. Het kan gebeuren dat een paard schrikt en een trap uitdeelt. Dit kan leiden tot hoofdletsel, breuken, kneuzingen en andere verwondingen.
Als je door een trap van een paard letselschade oploopt, is het belangrijk om direct medische hulp te zoeken. Afhankelijk van de ernst van de verwondingen, kan je naar de huisarts, de spoedeisende hulp worden doorverwezen. Zorg ervoor dat je alle medische documentatie goed bewaart, want dit kan later van belang zijn bij het claimen van een schadevergoeding.
Op tijd aan de bel trekken bij letselschade
Het is belangrijk om op tijd aan de bel te trekken wanneer je letsel hebt opgelopen door bijvoorbeeld een trap van een paard. Het kan namelijk gebeuren dat de gevolgen van het letsel pas later aan het licht komen, terwijl het dan lastiger wordt om de schade te verhalen op de bezitter van het dier. Denk bijvoorbeeld aan het vastleggen van de gebeurtenis op het moment dat dit nog vers in je geheugen zit. Hierbij doe je er verstandig aan ook getuigen te benaderen, die kunnen verklaren over de toedracht van het voorval. Hoe sneller je hierin handelt, hoe kansrijker jij je eventuele letselschadeclaim kunt onderbouwen.
Zelf de schuld op je nemen?
Het komt vaak voor dat mensen denken zelf de schuld te hebben maar in de praktijk is de energie van het dier onvoorspelbaar, waardoor succesvol aansprakelijk stellen van de bezitter zeker niet uit te sluiten is. Het is daarom belangrijk om niet te denken dat je zelf de schuldige bent en daarom niet in actie te komen. Het kan namelijk grote gevolgen hebben voor de afhandeling van de letselschade, als je te lang wacht. Ik zie gevallen van letsel waarbij je niet alleen te maken krijgt met medische kosten, denk bijvoorbeeld ook aan inkomensverlies door (tijdelijk) niet te kunnen werken.
Denk dus niet te lang na en neem direct actie bij letsel. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat de schade zo goed mogelijk wordt afgehandeld en kun je je focussen op jouw herstel.
Herkenbaar?
Heeft u letsel opgelopen door toedoen van iemand anders? Aarzel niet en neem direct contact op. Samen gaan we voor een goed herstel en nette afhandeling van je zaak.
Bekijk ReferentieNaast zijn jarenlange achtergrond als advocaat en/of jurist heeft Ruud ook ruime ervaring als Register Casemanager bij een arbodienst. Deze twee werelden brengt hij op een unieke manier samen in zijn werk als letselschadespecialist.