Artikel

WVP Week 1-6: Essentiële eerste stappen en medische beoordeling.

Delen

Hierbij word jij uitgenodigd voor een grondige verkenning van een belangrijk, maar lastig onderwerp: letselschade en de Wet verbetering Poortwachter. In een serie artikelen belichten wij de verschillende fasen na een ongeval en de daaropvolgende stappen van de Wet verbetering Poortwachter. Van de initiële medische zorg tot juridische procedures, we doen ons best het proces goed en duidelijk weer te geven.

Heb je vragen?

Wij staan voor je klaar om vragen te beantwoorden en verduidelijking te bieden als het gaat over letselschade in combinatie met de Wet verbetering Poortwachter. Neem vrijblijvend contact op, we helpen je graag.

Hoe ziet week 1 t/m 6 eruit?

Stap met ons mee in de wereld van letselschade en de Wet verbetering Poortwachter. In deze eerste etappe nemen we de eerste zes weken onder de loep, een kritieke periode na een ongeval waarin de koers wordt bepaald voor wat voor je ligt.

De eerste hulp

Het is erg belangrijk dat een slachtoffer direct een huisarts of het ziekenhuis bezoekt om in kaart te laten brengen of het ernstig is en wat eventueel moet gebeuren. Ook het opstarten van behandelingen (bijv. pijnmedicatie en/of fysiotherapie) kunnen in de eerste weken na een ongeval heel belangrijk zijn. De diagnose op het gebied van arbeid zou mogelijkerwijs kunnen zijn: ‘even niet aan het werk’. Laat dit door een bedrijfsarts vroegtijdig in kaart brengen. Na de ziekmelding staat de casemanager hopelijk klaar als deskundige leidraad door het complexe pad van re-integratie.


Juridische navigatie

Tegelijkertijd begint het verzamelen van bewijs. Het invullen van het Europese schadeformulier markeert de eerste stap op de kaart van een letselschadetraject in het geval van een verkeersongeval. Dit geldt ook voor fietsers onderling of een voetganger versus fietser ongeval. De misvatting luidt dat dit alleen in het geval van auto’s zo is. Getuigen zijn ook heel belangrijk; zorg voor hun namen en telefoonnummers. Bij bedrijfsongevallen is het verstandig om in sommige gevallen de arbeidsinspectie in te schakelen, zoals bij een ziekenhuisopname of naar verwachting blijvend letsel. Eveneens moet een werkgever haar verzekeraar op de hoogte brengen van de gebeurtenis.

Naast een verzekeraar die vaak betrokken zal raken bij de afwikkeling van de gevolgen van een ongeval doet een slachtoffer er goed aan een letselschadeadvocaat in te schakelen. Een casemanager zou een medewerker hierin kunnen begeleiden. Als letselschadeadvocaat kan ik gelijk meehelpen met het vergaren van bewijs, de haalbaarheid van een zaak beoordelen en/of gelijk extra begeleiding voor het slachtoffer opstarten. Wil je meer weten over samenwerken als casemanager of is je een ongeval overkomen ? Lees dan deze reeks artikelen over letselschade en de Wet verbetering Poortwachter.

De volgende stap? 

In de komende artikelen gaan we dieper in op de volgende fase, van week 6 tot 14. Bereid je voor door het schema te downloaden of stel gerust je vragen. Naarsing letselschade helpt graag, door dit proces te begeleiden. Samenwerken aan een spoedig herstel.

Handige tijdlijn: Wet van Poortwachter

Wegwijs worden in de Wet Verbetering Poortwachter? Met die gedachte maakte ik een tijdlijn waarin het verloop en de stappen duidelijk gepresenteerd worden. Deze bied ik als download gratis aan via onderstaande knop. Wil je meer weten of heb je vragen over de Wet van Poortwachter of een samenwerking? Stuur dan een bericht.

Download de tijdlijn

Hij denkt aan details waar je zelf niet aan denkt, staat voor je recht en werkt snel en transparant.

Bekijk Referentie